"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
Επιπλωμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια
Τηλ. (+30) 23530 41651
info@pydnarooms.gr

 • pydnarooms_1
 • pydnarooms_4
 • pydnarooms_3
 • pydnarooms_5
 • pydnarooms_6
 • pydnarooms_7
 • pydnarooms_8
 • pydnarooms_9
 • pydnarooms_11
 • pydnarooms_12
 • pydnarooms_13
 • pydnarooms_14
 • pydnarooms_15
Μ.Η.Τ.Ε. 02039.0.0

Πληροφορίες

Εκδρομές – Αξιοθέατα

Στην περιοχή γύρω από την Παραλία Αρχαίας Πύδνας, δεν υπάρχουν μόνο πανέμορφες παραλίες αλλά και πλήθος άλλων επιλογών ώστε η διαμονή σας στην περιοχή να αποτελέσει πραγματικά μία ξεχωριστή εμπειρία. Διαβάστε για τα υπέροχα τοπία κατάλληλα για περιπάτους και μικρές εκδρομές.

Όλυμπος

[40 Km Νότια] Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και ξακουστό ανά την υφήλιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας-2.917 μ.), οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τοποθετήσει την κατοικία των Δώδεκα «Ολύμπιων» Θεών τους. Ο συμπαγής ορεινός του όγκος δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας. Κάθε χρόνο χιλιάδες φυσιολάτρες επισκέπτονται τον Όλυμπο, για να θαυμάσουν από κοντά τη γοητεία της φύσης του και να χαρούν την περιήγηση στις πλαγιές του και την κατάκτηση των κορυφών του. Οργανωμένα ορεινά καταφύγια με ποικίλες ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές βρίσκονται στην διάθεση των επισκεπτών που θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές του. Κλασσική αφετηρία αποτελεί η γραφική κωμόπολη του Λιτόχωρου στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού, όπου στις αρχές κάθε καλοκαιριού καταλήγει ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου.

Θεσσαλονίκη-Βεργίνα-Δίον.

Θεσσαλονίκη [45 Km Βόρειο-ανατολικά] Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Βυζαντινό Μουσείο στην Καμάρα, Ροτόντα, Ιερούς Ναούς Αγίου Δημητρίου και Αγίας Σοφίας και τέλος στον Λευκό Πύργο.

Βεργίνα [45 Km Βόρειο-δυτικά] Τα ανάκτορα και οι βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας. Στην περιοχή αυτή υπήρξε η παλιά πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους, οι ΑΙΓΕΣ. Εδώ υπάρχουν τα Ανάκτορα, το αρχαίο θέατρο και οι Βασιλικοί Τάφοι. Ο Τάφος του Φιλίππου με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του (χρυσή λάρνακα, υδρία, στεφάνια, ασπίδα κ.λ.π.), που αποτελούν στοιχεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Ο χώρος των Βασιλικών Τάφων με τα στέγαστρά του, είναι ιδιαίτερα επιβλητικός για τον επισκέπτη.

Δίον [40 Km Νότια] Στους πρόποδες του Ολύμπου, κάτω από το βουνό όπου ζούσαν οι Δώδεκα θεοί, οι Μακεδόνες έφτιαξαν ένα σπουδαίο ιερό για να λατρεύουν τον Δία. Στο Δίον λειτουργεί το ωραιότερο αρχαιολογικό πάρκο της Ελλάδας, ένας υπέροχα σχεδιασμένος αρχαιολογικός χώρος με αρχαία ιερά, ελληνιστικά και ρωμαϊκά θέατρα, αρχαίους πλακοστρωμένους δρόμους, θέρμες με πισίνες και ψηφιδωτά, ωδείο, ρωμαϊκά σπίτια, επαύλεις και παλαιοχριστιανικές βασιλικές, ένας χώρος - πρότυπο.

Έδεσσα-Λουτρά Πόζαρ [95-120 Km βόρειο-δυτικά] Οι καταρράκτες της Έδεσσας, μοναδικοί στην Ελλάδα, αποτελούν ένα εντυπωσιακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Μόλις 25 Km από την Έδεσσα, στους πρόποδες του όρους Βόρρας, βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά Πόζαρ. Σ’ αυτό το καταπράσινο τοπίο, γεμάτο δέντρα, καταρράκτες, βράχους και υπέροχη θέα η φύση στάθηκε ακόμα πιο γενναιόδωρη και της χάρισε τις μοναδικές, θερμές πηγές της. Τα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ αποτελούν πόλο έλξης πολλών τουριστών, οι οποίοι αναζητούν θεραπεία, χαλάρωση, ευεξία και ξεκούραση. Οι θερμές πηγές απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να εντάξουν στις διακοπές τους, το φυσικό, ορεινό περιβάλλον. Η περιοχή όμως έχει πολλά να προσφέρει και στους φυσιολάτρεις. Υπάρχει μια άριστη διαδρομή, απαράμιλλου κάλους, προς το φαράγγι της, με «κρυμμένα» σπήλαια κατά μήκος του βουνού και μοναδικά φυσικά τοπία. Τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν αναμφίβολα, μία απο τις καλύτερες τοποθεσίες της Ελλάδος που θα πρέπει να γνωρίσετε, κατάλληλη για μικρές αποδράσεις και σας περιμένει όλο τον χρόνο.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
Απο την Κατερίνη18 Χιλιόμετρα
Απο τη Θεσσαλονίκη50 Χιλιόμετρα
Απο την Παραλία50 Μέτρα
Απο το κέντρο του Μακρύγιαλου1,5 Xιλιόμετρο